0229-842424

Met een elektrische boiler altijd snel warm water beschikbaar

Bent u op zoek naar een elektrische boiler voor in uw woning, chalet of caravan? Zoek dan niet verder want wij hebben een ruime keuze in elektrische boilers. De boilers in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit zodat u jaren kunt genieten van warm water.

Wat is een elektrische boiler?

Voordat u besluit een elektrische boiler te kopen is het goed om te weten wat een boiler is. Een boiler is, net als een geiser, een apparaat om water te verwarmen voor bijvoorbeeld uw keuken of douche in uw huis, caravan of chalet.

Bij een elektrische boiler wordt een voorraad water in een thermisch geïsoleerd vat verwarmd en op temperatuur gehouden door middel van een elektrisch verwarmingselement. Dit betekent dat u zelf de temperatuur van het warme water in kunt stellen. Een thermostaat meet voortdurend de temperatuur van het water en zorgt ervoor dat wanneer deze te laag wordt het verwarmingselement geactiveerd wordt. Zo blijft het water op temperatuur en kunt u altijd direct beschikken over warm water.

Wanneer de voorraad warm water op is stroomt nieuw koud water in de boiler zodat dit verwarmd kan worden. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de capaciteit van de boiler, wij hebben in ons assortiment boilers van 7, 10, 15, 30, 50 en 80 liter.

De voor- en nadelen van elektrische boilers

Een van de voornaamste redenen om voor een elektrische boiler te kiezen is dat deze gemakkelijk zijn om te monteren en u alleen aansluitingen voor elektriciteit en water nodig heeft. Daarnaast zijn elektrische boilers kleiner dan gasgeisers, vergen ze minder onderhoud, hebben ze geen rookgasafvoer nodig en verbruiken ze geen zuurstof.

Omdat het water in een elektrische boiler constant op temperatuur wordt gehouden verbruikt u wel meer energie dan bij een geiser of doorstroomverwarmer. Tenzij u zelf energie opwekt kan dit als nadeel worden gezien. Wekt u niet zelf uw energie op, maar wilt u wel duurzaam warm water hebben? Kijk dan eens naar ons assortiment propaangeisers of aardgasgeisers.

Wij leveren elektrische boilers van drie verschillende fabrikanten, te weten: Ttulpe, Thermex en Eldom. Er is dus altijd wel een model dat bij uw budget en gebruik aansluit.

Meer weten?

Komt u er niet uit en wilt u een professioneel advies over welk model boiler het meest voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op!